Yorum: Bir Çapkına Vuruldum (School For Heiresses, #1)


Orijinal adı: Never Seduce A Scoundrel
Yazar: Sabrina Jeffries
Epsilon Yayınları
360 sayfa

Leydi Amelia Plume'un birçok talibi vardır ama ne yazık ki çoğu servet avcısı olan bu adamların hiçbiri ona özlemini duyduğu egzotik maceraları yaşatacak durumda değildir. Mayfair'ın balo salonları Binbaşı Lucas Winter'ın gelişiyle çok daha heyecan verici bir hal alır. Lucas Winter, karanlık bir geçmişi ve tehlikeli bir havası olan bir adamdır. Küstah, kibirli ve son derece baştan çıkarıcıdır. Amelia bir yandan kendini Lucas'ın ateşinden uzak tutmaya çalışırken bir yandan ailesiyle ilgili aradığı tüm soruların cevabını bulmak zorundadır.

Güzel bir historical romanıydı. Yalnız beni pek sarmadı neden bilemiyorum. Aslında konu gayet iyiydi. İntikamının peşine düşmüş Amerikalı Binbaşı Lucas İngiltere'ye gelir ve bir baloda koridorda İngiliz güzeli Amelia ile karşılaşır. Aslında İngilizlerden pek hazzetmeyen Lucas, istemeden de olsa kızdan etkilenir. Ama o kız az önce odasında görmemesi gereken belgeleri görmüştür ve üvey annesinin peşinde olduğunu öğrenmiştir. Lucas'ın neyin peşinde olduğunu anlamak için onunla flörtleşir gibi yapar.
Bir süre sonra bu flörtleşme oyun olmaktan çıkar. Lucas da bu flört oyununu ondan bilgi almak için kullanmaya karar verir. Lucas için de oyun olmaktan çıkar ve kendini durmadan kızı düşünürken bulur. Amelia'nın belalı taliplisi İngiliz general onu kaçırınca Lucas da hemen peşlerine düşer ve Gretna Green'e az bir yol kalmışken onu kurtarır, kendisi Amelia'yı alıp evlenir onunla. Geçmişinden gelen kötü anılar yüzünden Lucas, Amelia'dan bu kadar etkilenmek istemez, Amelia'nın eline kullanabileceği kozlar vermekten korkar. Biraz sürtüşmeler yaşanır ama pek bir sorun değildir. İskoçya'da İskoç Belası tarafından kaçırılırlar ama birlikte kaçmayı başarırlar. Londra'ya dönebildiklerinde de Lucas akşam yemeğinde üvey annesi ile yüzleşir ve Amelia onun bazı konularda yalan söylediğini anlayınca araları biraz bozulur. Burada Amelia güzelce hakkından geliyor Lucas'ın ama Lucas'ın aklının başına gelmesi Fransa'ya gidip dedikoduların kaynağını araştırınca olur. Amelia'yı o kadar özler ki bütün intikamını felan bir kenara atar. Kitap da Fas'ta Amerikan elçisi olmayı kabul eden Lucas, Amelia ve yanlarında 3 yaşındaki küçük Isabel ile son bulur. Dediğim gibi konu güzel de bir şeyler hoşuma gitmedi nedense.  Yine de bu türü sevenler için gayet iyi bir roman.



Yorum Gönder

0 Yorumlar