Yorum: Ölüm Dansı (Anita Blake, #6)

Orijinal adı: The Killing Dance
Yazarı: Laurell K. Hamilton
Artemis
580 sayfa

Anita artık avcı değil, av. Başına 500.000 $ ödül koyan da kim? Bir insan mı, yoksa canavar mı? İşe bakın ki kurtarması gereken sadece kendi canı da değil, kurtadam sevgilisi Richard ve yeni macerası alfa kurtadam Marcüs arasında gitgide tırmanan gerilimi nasıl çözecek? Ve tabii ki Jean-Claude da var, Anita'nın kalbine ve kanına girmek için doğru zamanı bekleyen vampir sevgilisi. Ama durun, hiçbir şey bilmiyorsunuz, Hamilton'ın bir iki sürprizi daha var.
"Anita, Scarlett O'Haradan bu yana yaratılmış en etkileyici kahraman ve çok eğlenceli. Publishers VVeekly
"Pervasız bir kadın o, olağandışının tüm tehlikelerini göze alabilecek kadar korkusuz." Library Journal


Bu kitap benim bir süredir beklediğim kısmı nihayet içeriyordu. Şu kısım tabi ki: JC ve Anita yakınlaşması. Kitapta Anita'nın başına bir ödül konuluyor ve peşine seri katiller takılıyor. Tabi bunu Edward haber veriyor, çünkü ilk önce teklif ona gidiyor ama kabul etmiyor. Anita'yı önemsiyor kendince, romantik bir ilişki değil de iş arkadaşlığı gibi.

Bu kitap da Anita ve Richard bol bol tartışıyor. Richard'ın saflığı beni de Anita'yı da sinir ediyor. Anita Richard'a, Marcus'u öldürmesi gerektiğini defalarca söylüyor ama Richard kabul ediyor mu?

Tabi ki etmiyor. İnsanlığını kaybetmekten, içindeki canavardan korkuyor vs vs. Kaç kere tartışıyorlar kitap boyunca.

Ama ne zaman ki işin ucu Anita'ya dokunmaya başlıyor, o zaman öldürmeye karar veriyor. Ama içinde bir yerde hala öldürmeden çözebilmeyi istiyor. Bu yüzden JC ile birlik oluyor, aralarına da Anita'yı alıyorlar ve müthiş bir güç çıkarıyorlar ortaya. Hatta ilk denemede Anita yanlışlıkla JC'nin vampirlerini de zombiler gibi kaldırıyor.

Nihayetinde Richard gidip Marcus'u öldürüyor ama Anita gördüğü değişimi kaldıramıyor ve direk JC'nin kollarına koşuyor.

Kitapta ayrıca vampir Robert'ı öldürüyorlar. O kısımda işin içine Marcus ve Sabin denilen vampir giriyor. Kitabın sonlarında bütün her şeyi anlıyoruz. Anita kaçırılıp Gabriel ve Raina'nın yanında gözlerini açıyor ve onları biçip sevgililerini kurtarmaya geliyor.

Sabin mahvolmuş bir vampir, içten içe çürüyor. O yüzden de JC, Richard ve Anita üçlüsünü kurban edip iyileşmeyi umuyor. Edward'ın yardımıyla vampir sürüsünü ve hain Cassandra'yı öldürdüklerinde Richard'ın ve ona bağlı olan JC'nin ölmekte olduğunu görüyor ve JC'den 3. işareti alıp onları kurtarmaya çalışıyor.

Sonunda ne mi oluyor? Anita gözlerini hastanede açıyor ve sevgilileri de sağ salim kurtuluyor. İleride Edward onu bir iş için tutacak, çünkü Anita adamını öldürdü ve bunu merak etmekteyim.

Bu kitabı sevdim, Richard pısırığına da üzülmedim hiç. Kalbi kırık kalıverdi ama oh olsun. Şimdi ileriki kitapları daha da merak etmekteyim.

Artık rahatladım.



Yorum Gönder

0 Yorumlar