4. ÜKG Blog Turu Part 1: Fırtına Büyücüsü - Jim Butcher




4. ÜKG Blog Turumuzla karşınızdayız. Elimizde İthaki Yayınları’ndan çıkan Jim Butcher imzalı “Fırtına Büyücüsü” var. Ama bu sefer turumuz biraz geniş olacak ve üç bölümlük bir tur gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki iki hafta boyunca da bizi takip etmeyi unutmayın, Harry Dresden ile dolu dolu üç hafta geçireceğiz!

Tanıtım:

Harry Dresden işinin en iyisiydi. Eh, teknik olarak o işi yapan tek kişiydi. Dolayısıyla Chicago Emniyet Müdürlüğü fanilerin yaratıcılığını ya da kapasitesini aşan bir vakayla karşılaştığında cevaplar almak için onun kapısını çalıyordu. Çünkü günlük dünya aslında tuhaf ve büyülü şeylerle dolup taşıyordu ve bunların büyük bölümünün insanlarla arası iyi değildi. İşte Harry burada devreye giriyordu. Sorun çıkaran tuhaf şeyleri enselemek için bir büyücü gerekiyordu.
Tek bir sorun vardı. Harry tabiri caizse sinek avlıyordu. Bu yüzden polis kara büyüyle işlenmiş bir çifte cinayet vakası için ondan yardım isteyince Harrynin gözlerinde dolar işaretleri belirdi. Ama kara büyünün olduğu yerde onu yapan bir kara büyücü de vardır. Ve o kara büyücü Harrynin ismini biliyordu. Olaylar işte o noktada ilginçleşmeye başladı. Büyü. İnsanı ölüme götürebilir.

Yorum:

Orijinal adı: Storm Front
Yazarı: Jim Butcher
İthaki
367 sayfa


HARRY DRESDEN – BÜYÜCÜ

KAYIP EŞYALAR BULUNUR.
PARANORMAL SORUŞTURMALAR, DANIŞMA, TAVSİYE, MAKUL FİYATLAR.
AŞK İKSİRLERİ, BİTMEZ TÜKENMEZ SERVETLER, PARTİLER YA DA DİĞER EĞLENCELER İŞ KAPSAMI DIŞINDADIR.


Bürosunun kapısında böyle bir levhası bulunan büyücümüz Harry Dresden, gerçekten bir büyücüdür. Ama postacı veya gelen müşteriler ona inanmakta zorlanırlar tabi. Yine de Harry kendine has üslubu ve düşünce tarzıyla gelen müşterinin içini dökmesini sağlamakta ustadır.

Bürosuna gelen kadın kocasının büyüyle uğraştığını ve artık gitgide büyünün kocasında takıntı halini aldığını anlatır Harry’e. Kadının kocasından korktuğu bellidir. Ayrıca Harry polisin çözemediği vakalarda da danışmanlık yapmaktadır. Olay yerine çağrıldığında gördüğü kanlı sahne onu bir hayli etkiler ama orada bir kara büyü yapıldığından şüphelenir. Yalnız orada düşündüğü kara büyüyü denemesi gerekmektedir, çünkü kendisi de emin değildir nasıl yapıldığından. Ama denemesi demek ölmesi demek olabilir. Çünkü peşindeki büyü muhafızı Morgan ondan hoşlanmamakta ve herhangi yanlış bir şey yaparsa onu hemen Beyaz Konsey’e söylemekle tehdit etmektedir.

Harry ayrıca bu cinayetleri soruşturmaması için oranın mafya babasından da bir ültimatom alır. Tabi ki bu onu durdurmayacaktır, yine de tedirgin eder. Ölenlerden biri onun adamı, bir diğeri de fahişedir. Bu yüzden katili kendi yöntemleriyle bulmak istemektedir. Zaman geçtikçe de büyücünün yöntemini çözer. Genellikle fırtınalı günlerde büyü yapmaktadır, çünkü büyü gücü bugünlerde en güçlü haline ulaşmaktadır. Harry’nin onunla uğraştığını görünce de onu öldürmeye çalışır. Evine garip bir yaratık yollar ama Harry ondan kaçmayı başarır, biraz zor olsa da. Ayrıca yeteneksiz bir büyücü olduğunu da anlar.

Murphy, yani emniyetteki arkadaşı, Harry’den bir süre haber alamamasının üstüne ofisine girer. Harry ofise geldiğinde de onu tutuklamak ister ama çekmecedeki küçük akrep gittikçe büyür ve ikisini de öldürmeye çalışır. Murphy akrep tarafından zehirlenir, Harry’nin de zehirlenmesine ramak kalmıştır. Ama güç bela Murphy’i oradan kurtarır ve sağlık ekiplerine yetiştirir. Bundan sonra da artık o büyücünün hakkından gelmesi gerektiğini anlar.

Karısından aldığı bilgilerle büyüleri yaptığı eve gider ve kendini bir savaşa hazır hisseder. Gerçekten de bir savaş patlak verecektir. Victor isimli kötü adamımız gerçekten de yeteneksiz bir büyücüdür. Harry önce akreplerinden kaçmayı başarır. Ardından ona yolladığı iblis üzerindeki hakimiyetini kırar ve iblis serbest kalır. Serbest kalan iblis kendini Victor’a yöneltir. Bu arada evi ateşler sarmıştır, Harry tek koluyla balkon demirlerinden sallanmaktadır ve kendisinin de orada öleceğini düşünmektedir. Tabi hiç ummadığı bir kurtarma planını bozana kadar. Harry’nin peşindeki muhafız Morgan onu o durumdan kurtarır. Aslında yaptığı şeyden pek hoşlanmaz ama Harry nihayetinde yaşamaya devam eder. Beyaz Konsey de onun bu cesaretinden ötürü onu ödüllendirir ve peşindeki muhafızı kaldırmaya karar verir. Harry ise önündeki yeni maceralara, yeni müşterilere bakmaya başlar. 


Diğer bloglara göz atmayı unutmayın!
Kitap Hayvanının Günlüğü: Kitap Yorumu ve Daha Fazla Dresden!

Zimlicious: Yazar Röportajı

Kitaplık Kedisi: Kitap Yorumu

Sevgili Kitap: Alıntılar

Romancekolik: Kitap Yorumu

Kitab-ı Sevda: Kitap Yorumu ve Okuyucu Testi

Kağıt Kız: Ön okuma




Yorum Gönder

0 Yorumlar