4. ÜKG Blog Turu Part 2: Kurtadamlar - Jim Butcher


Geçen hafta ilk kitabını konu aldığımız Dresden dosyaları serisinin bu hafta ikinci kitabı "Kurtadamlar"ı ele alıyoruz. "Kurtadamlar" ilk kitapta tanıştığımız Harry'nin başını çokça ağrıtacak ögeler içeriyordu.
Tanıtım

Dresden'e pek iş gelmiyordu... Daha doğrusu hiç gelmiyordu.
Chicago telefon rehberine kayıtlı tek aktif büyücünün oldukça meşgul olduğunu zannedebilirsiniz. Oysa son zamanlarda Harry Dresden ne büyüyle ilgili, ne de günlük bir iş bulabilmişti. Ama tam da güzel bir yemek yemeye yetecek kadar parası bile kalmamışken, onun özel uzmanlığını gerektiren bir cinayet işlendi. Vahşice parçalanmış bir ceset. Tuhaf görünümlü pati izleri. Dolunay. Üç tahmin hakkınız var ve ilk ikisi sayılmayacak...







Yorum:

Orijinal adı: Fool Moon
Yazarı: Jim Butcher
İthaki
418 sayfa

"Kurtadamlar" kitabını ilk kitaptan daha az sevdim. Nedeni Harry'yi bir türlü ana karakter olmaya yakıştıramam heralde, bu kitapla bunu iyice anladım. Harry bol bol korkuyor, bol bol dayak yiyor, bol bol güçsüz düşüyor. Yine de bir şekilde bu olaylardan kurtuluyor.

Kitabın ana sorunu isminden de anlaşılabileceği gibi şehirdeki kurtadam saldırıları. İlk gittiği olay, şehrin mafya babasının sağ kolu ama adam tanınmayacak bir şekilde parçalanmış. Bu gittiği ilk olay olmasına rağmen şehirdeki bir şey insanları parçalamaktadır. Harry olay yerindeki pençe gibi bir iz ile bunun kurtadamları işaret ettiğini anlar. Evindeki kuru kafa dostu Bob ona kurtadamlar hakkında bildiklerini anlatır. Ona göre üç türlü kurtadam vardır ve bu ortalıkta olan en ölümcül türüdür. Dönüştüğünde insan özelliklerini tamamen kaybedip bir yırtıcıya dönüşmektedir. Ve Harry, bu işin altından nasıl kalkacağını bilememektedir.

Komiser Murphy ile de bir önceki olaydan araları biraz açıktır. Murphy ona tam güvenememektedir. Ayrıca Kim isimli bir büyücü çırağına en başta tam anlamıyla yardım edememesi bu çırağın ölümüne neden olur ve Harry de büyük bir suçluluk hisseder. O sırada da bu olayla ilgili bir şey Murphy ile yine aralarının açılmasına neden oluyor. Murphy Harry'i tutukluyor ama ummadığı bir yardım ile Harry bu durumdan kurtulup, asıl yapması gerekenlerin peşine düşüyor. Bir de davadaki FBI ajanları var ki hem Harry hem de Murphy'nin biraz canını sıkıyorlar.

Bu kitapta Susan ile sevgili olduklarını da anlıyoruz. Bu davada ondan da yardım alıyor. İşler git gide ilginçleşip olayın içine bir sürü kurtadam girerken Harry garip kişileri -örneğin mafya babasını- müttefiği olarak alıyor, cinayetleri kimin işlediğini, neden işlendiğini ve kimin üzerine yıkılmaya çalışıldığını anlıyor ve ummadığı insanlar da asıl düşmanları çıkıyor.

Kitap bir nevi sürprizlerle dolu. Ama en başta dediğim gibi Harry'nin bir türlü bad ass olamayışı kitabı biraz soğutuyor. O kadar çok dayak yiyen, vurulan adamın yine bir şekil olaylardan kurtulması bence serinin en fantastik yeri. Yine de garip bir şekilde acaba ileride ne olacak diye merak ediyorsunuz. Bu sorunun cevabı için bir sonraki pazarı bekleyin =)



Diğer bloglara da bakıp turu bitirmeyi unutmayın!
Kitap Hayvanının Günlüğü: Kitap Yorumu

Zimlicious: Yazar Röportajı

Kitaplık Kedisi: Kitap Yorumu

Sevgili Kitap: Alıntılar

Romancekolik: Kitap Yorumu

Kitab-ı Sevda: Anita Blake - Harry Dresden karşılaştırması ve Okuyucu Testi

Kağıt Kız: Ön okuma



Yorum Gönder

0 Yorumlar